OSTAKLJENI DOM UGRIJAN SUNČEVIM ZRAKAMA

Staklo je u arhitekturi i građevinarstvu preuzelo veliku dekorativnu ulogu, sa funkcijom dobivanja puno veće količine svjetlosti u našim stambenim objektima ili poslovnim prostorima. Kako bismo naš boravak u tim prostorima uljepšali sunčevim svjetlom, koje nas hrani onom  dozom radosti svojim sjajem, koristiti ćemo veliku količinu staklenih površina. Staklene površine mogu biti izvedene u različitim varijantama. Tako razlikujemo klasične djelomično ostakljene površine do sve suvremenijih staklenih površina od poda do poda, čime postižemo maksimalnu prirodnu svjetlost u našemu domu. Staklo je kroz povijest bio skupocjen materijal prekrasnih dizajna, a najviše se izrađivao u bojama i reljefnim oblicima, te maštovitim mozaicima. Imao je prvenstveno dekorativnu  funkciju koju je zadržao sve do danas, ali ne kao primarnu, jer ga danas koristimo većinom za dobivanje prirodne svjetlosti i osvjetljavanje prostora.

Vrsta stakla ovisit će o njegovoj konačnoj namjeni. Danas u interijeru i eksterijeru kaljena stakla imaju široku uporabu. Tako su u sklopu interijera naprimjer staklene tuš kabine ili unutrašnja staklena vrata bez okvira izrađeni od ove vrste stakla, dok se u eksterijeru koriste za izradu krovnih prozora. Laminirano staklo ili lamistal je vrsta sigurnosnog stakla sastavljenog od dvije ili više staklenih ploha, te jednog ili više međuslojeva folije PVB (ployvinybutyral).  Folija i staklo tako mogu biti u različitim bojama i debljinama, a višestruko laminirana stakla postaju neprobojna onoliko koliko imaju broj slojeva i ovisno o vrsti folije, kategorizirani po sigurnosnim standardima. Lamistal staklo ima odličnu čvrstoću, visok učinak UV zaštite te akustičku zaštitu prostorija i pruža vatrootpornot stakla. Sve su to prednosti laminiranja nekih od vrsta stakala poput ornamentnih, stakla za toplinsku i sunčanu zaštitu, žičana stakla i kaljena stakla. 

Ovisno o Vašim željama i namjeni staklene površine, staklo može biti matirano, prozirno ili u boji. Kada Vam samo staklo nije dovoljno da bi se uklopilo u prostor, možete ga začiniti dekorativnim folijama. Jedna od najpoznatijih folija u primjeni je imitacija pjeskarenog stakla, sve češća u današnjoj uporabi. Uz nju imamo i folije različitih nijansi i boja, kojima možemo povećati estetsku vrijednost našega stambenog prostora. Namijenjena je za vanjsku i unutrašnju montažu, može se aplicirati na cijelu staklenu površinu ili samo njen manji dio, a da pritom ne gubimo na količini svjetlosti. Upotrijebite maštu, poigrajte se neobičnim dizajnima i budite inovativni u kreacijama koje Vam staklo pruža kao materijal sa višenamjenskim idejama. Učinite pod zanimljivijim i ukrasite ga staklenim površinama. Kupaonicu pretvorite u mali ostakljeni svijet sa dekorativnim staklenim pipama za vodu, staklenim umivaonikom, tuš kabinom staklenoga mozaika prošaranog matiranim mutnim staklom, kuhinju ukrasite staklenom napom.

Stvorite vlastiti dizajn i mi ćemo Vam omogućiti njegovu realizaciju na kvalitetan način uz lagano održavanje. 

U adaptaciji stana staklarski radovi bitan su dio završnice svih radova, kako bi uokvirili onaj estetski dojam Vašeg novo preuređenog doma. Klasične staklarske radove kao što su:

- izmjena stakala prozora i vrata,

- ugradnja ogledala svih dimenzija unutar kupaonica, unutar keramičkih pločica ili direktno na       pločice,

- izrada vrata od kaljenog stakla,

- izrada staklenih ograda svih dimenzija i oblika, gazišta za stepeništa, staklo za podove i

- mnoge druge izvodimo na gradilištu isključivo po Vašim željama i dimenzijama. Tako postižemo uštedu Vaših troškova kao i vremena koje bismo bespotrebno utrošili odvoženjem stakala u staklarske radionice.

Okovi i ostala oprema te vrsta stakla koje koristimo zadovoljavaju najviše svjetske standarde, a ugrađujemo materijale sa dugogodišnjom garancijom trajanja i kvalitetnog funkcioniranja. Naši staklari savjetovati će Vas oko odabira materijala i tehničkih rješenja, te izvršiti sve potrebne izmjere u dogovoru sa Vama te u konačnici izvesti najkvalitetnije rješenje. 


 

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more