NE MOGU SE SVI ZIDOVI SAMO TAKO UKLONITI

Rušenje i demontaža - Adaptacije d.o.o.Nakon pažljivog i sistematskog planiranja radova, uvod u proces adaptacije započinjemo radovima na demontaži i rušenju. Rušenje je neizostavni dio ove vrste posla, a u većini slučajeva je riječ o djelomičnom rušenju, demontaži ovratnika, prozora, kupaona, ali i demontažu parketa, keramičkih pločica, ili stare stolarije. Također, skupinu ovih najzahtjevnijih i najkompleksnijih radova uključuju grubi radovi rušenja pregradnih zidova, probijanje ili proširivanje raznih otvora, demontaža starih sanitarija, stare vanjske ili unutarnje stolarije te demontaža starih vodovodnih i kanalizacijskih instalacija. Kada je to potrebno vrši se i demontaža stare elektro instalacije, kao i pripadajuće elektro razvodne ploče, a uz to je većinom nužno potrebna i demontaža starih instalacija centralnog grijanja te stare plinske izolacije.

       Rušenje i demontaža - Adaptacije d.o.o.                                       U svakom stanu ćete htjeti nešto pregraditi, povećati prostoriju, drugačije ih povezati ili potpuno promijeniti raspored. To i nije tako jednostavno, kao što Vam se čini osobito kada je riječ o objektima starogradnje. Većinom su to zgrade u širem centru grada, ali i sve one u periferiji starije od pedeset godina. Nenosivi zidovi  u tim zgradama tijekom godina preuzeli su teret na sebe i dobili ulogu nosivih zidova. Rušenje i demontaža - Adaptacije d.o.o.

             

 

 

     

Ne mogu se svi pregradni zidovi samo tako ukloniti ili proširiti otvor u njima. Isto tako, ne mora svaki deblji zid, debljine veće od 20 cm, biti nosiv. Iz tih razloga, kod rušenja pregradnih zidova treba pripaziti koji zidovi su nosivi, a koji nenosivi, jer rušenje nenosivog zida ne utječe na nosivu konstrukciju, što ne vrijedi za nosivi zid. Sve nabrojano ovisi o konstrukciji zgrade i za rušenje zidova potrebno je angažirati statičara sa licencom, kojeg možete angažirati sami ili uz našu preporuku te se posavjetujte sa ovlaštenim inžinjerom građevinarstva.

 

Rušenje i demontaža - Adaptacije d.o.o.Od velike važnosti je zadatak za Vas da u samom planiranju adaptacije stana saznate sve bitne podatke o građevinskoj konstrukciji Vašega interijera, te da se posavjetujete sa odgovarajućom strukom, dakle arhitektom, kako biste znali što je moguće uraditi i preurediti i na koji način. Nabavite projektnu dokumentaciju zgrade, dakle iz povijesnog arhiva, od izvođača radova ili projektanta, i saznajte što više informacija kako bi olakšali sebi, a i nama. I najmanji zahvat može biti rekonstrukcija, a tada nastaje problem jer to zahtjeva dozvole od nadležnih institucija.

   Rušenje i demontaža - Adaptacije d.o.o.

Postavljena pravila o zbrinjavanju otpada temelje se na brizi o okolišu i ekološkoj osviještenosti naše tvrtke. Tako u svim segmentima adaptacije stana namećemo nove pozitivne standarde kada je ekologija u pitanju.

Rušenje i demontaža - Adaptacije d.o.o.Rušenjem starih ugrađenih materijala prepunih štetnih tvari kao što su azbest, fungicidi, premazi, lakovi puni olova i mnogi drugi dio su starogradnje, ali i prilika da ih se riješite. Učinite to za svoje zdravlje i prepustite nama u ruke ovaj dio posla, jer je glavna tendencija u našem izvođenju radova upravo korištenje provjereno kvalitetnog materijala, koji nedvojbeno štiti Vaše zdravlje i nije opasan, pogotovo kada je riječ o djeci. Nakon izvedenih radova otpad pakiramo i razvrstavamo prema vrsti, te svrstavamo u odgovarajuću ambalažu i odvozimo isključivo na gradski deponij. Savjesna odgovornost i profesionalnost nam ne dopuštaju suprotno, a time sa ponosom gradimo pouzdanost i povjerenje naše tvrtke.

Velikim brojem izvedenih adaptacija stekli smo dovoljno iskustva kako bismo Vam stambeni prostor učinili ugodnijim za stanovanje, a sebi priuštili priliku za kvalitetnije poslovanje. 


 

 

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more