ESTETIKA ZIDANJA

Zidarski radovi - Adaptacije d.o.o.Neizostavni i glavni dio adaptacije svakako su zidarski radovi. Kada manji građevinski radovi znatno ne poboljšavaju interijer, treba se odlučiti za veće zahvate u sklopu zidarskih radova kao što su rušenje zidova, podizanje novih, otvaranje potkrovlja, uređenje podruma ili podizanje i spuštanje razina na pojedinim katovima. Prije no što prionete na izvršenje svojih planova, razmislite još jednom o izgledu kuće i stilu u kojemu je građena. Mnoge kuće i zgrade starije gradnje imaju određeni raspored prostorija, koji se ne može znatno poboljšati nikakvim građevinskim radovima. U objektima novije gradnje ne vlada tolika strogost. Volumeni su raznoliki, prostori adaptilniji. Tako dok se u starijim kućama poboljšanje postiže jedino spajanjem sobe i kuhinje naprimjer u jednu prostoriju, u suvremenijima su moguće mnogobrojne preinake i promjene. Radovi na zidovima su često opasniji i složeniji nego što to izgleda na prvi pogled. Stoga realizaciju svojih planova povjerite nama, našoj velikoj stručnosti, inovativnosti i prilagodljivosti novonastalim situacijama. 

 Zidarski radovi - Adaptacije d.o.o.Uklanjanje zidova- Prije svega, potrebno je ustanoviti je li zid što ga namjeravate srušiti nosivi, a kada se radi o stambenom objektu starije gradnje od pedesetak godina i dulje, tada i nenosivi zidovi preuzimaju funkciju nosivih, zbog opterećenja tijekom svih tih godina. Zidovi koji ništa ne podupiru smiju se rušiti, dok nosivi zidovi nikako ne smiju. Ukoliko je potrebno, moguće je probiti veliki otvor u nosivim zidovima, ali se pod obvezno odozgo moraju pojačati željeznom ili betonskom gredom. Budući da se ta greda ne može sakriti, zaposlite maštu i učinite od nje strukturalni i ukrasni element tako što ćete ju ožbukati, uokviriti drvenom oplatom ili obojiti željenom bojom i tako ju uklopiti u Vaš dom.

Zidarski radovi - Adaptacije d.o.o.Kada je ipak zbog bolje organizacije i iskoristivosti prostora potrebno izvršiti preinake nosivih zidova, naši djelatnici u suradnji sa ovlaštenim statičarima pažljivo i kvalitetno izvode ove kompleksnije vrste radova.

Dogradnje i preinake- Interijer možete preurediti uz našu stručnu izvedbu zidarskih radova na različite načine, pa tako i razno raznim preinakama dogradnje i pregradnje. Spuštanje ili podizanje  podova, pregrađivanje prostorija i podizanje galerija i platforma načini su kojima jednu prostoriju dijelimo na više njih sa različitim namjenama. Vrsta pregradnih zidova ovisit će o tome kakve prostorije želite dobiti pregradnjom.

Izolacija- Bitnu funkciju ima i izolacija, osobito zvučna koja je kao takva sastavni dio pregradnih zidova, ali i zidova cjelokupnog stambenog prostora. Izolaciju izvodimo po provjerenim principima od hidroizolacija podova, zidova katkada i stropova, do toplinskih i zvučnih izolacija. Ulaganje u izolaciju dugoročan je ulog u kvalitetno življenje i prilika za postizanje uštede energije, koja se bespotrebno troši kada je riječ o slaboj izolaciji. Već kod grijanja možete uštedjeti postavljanjem bolje toplinske izolacije podova, i naravno zidova, kako bi topli zrak ostao u prostorijama Vašega doma i grijao Vas konstantno bez pojačavanja grijanja.

Zidarski radovi - Adaptacije d.o.o.Zidarskim radovima omogućiti ćemo Vam da zidovi, podovi ili stropovi postanu kvalitetno izgrađeni segmenti i dekorativni elementi Vašega doma, i time zadovoljimo i opravdamo Vašu investiciju u procesu adaptacije. U odabiru materijala, brinemo da su nužno trajni i prije svega kvalitetni materijali sa maksimalnim efektom i postojanošću. Inzistiramo na optimalnim vremenskim procesima sušenja, jer žurbom dobivamo kontra efekt skupih i teško ispravljivih nedostataka. Što se tiče rušilačkih radova, naši stručni djelatnici izvršavaju zidarsku sanaciju oštećenih zidova, a opremljeni su i sposobni za izvedbe žbuke, glazure, prezide opekom, ili siporeks blokovima. Koristimo moderne materijale poput suho montažnih, kako bismo Vam uštedjeli vrijeme i smanjili rok izvedbe tih radova u odnosu na klasične zidarske radove. Sve što je potrebno izvršiti ćemo u najkraćem mogućem roku, a da pritom ne umanjujemo vrijednost i kvalitetu samih radova i konačnog ishoda.


 

    

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more