STOLARSKI RADOVI

KAKO ESTETSKI SPOJITI INTERIJER I EKSTERIJER

drvoVrata i stepenište spajaju eksterijer sa našim interijerom, naš interijer dijele na više prostorija spajajući ih u jednu cjelinu u kojoj živimo. U adaptaciji stana ili kuće vrata i stepenište postaju granica između arhitekture i dizajna interijera onoga trenutka kada svoju ideju želite realizirati. Često su zanemaren detalj i rijetko im se posvećuje pažnja, a razlog tome je što se osim njihove primarne funkcije zanemaruje ona estetska. Tako su vrata ipak prvi detalj koji vodi u Vaš interijer i najprije vidite upravo njih na samom ulazu bilo u Vaš stan ili ostale prostorije u njemu. Vrata su također i prvi namještaj koji unosimo u naš dom i tu najviše ostaju. Uređenje interijera zahtjeva sklad i sve što u njemu uređujemo činimo po principu sklada i estetike. Tako ćemo i vrata, kao početni dio toga interijera uskladiti sa ostalim elementima kao što su podovi, zidovi, kuhinja, kupaonica, namještaj. Svakom od tih elemenata interijera prilagoditi ćemo i vrstu vrata, pa ćemo odabrati klizna, zaokretna, mimokretna, dvokrilna, jednokrilna, nevidljiva, ustakljena i prema tome odabrati i materijal od kojega su izrađena bilo drvena, pvc vrata, mramorna, staklena.

drvo Prije svakog ugrađivanja vrata potrebno je kvalitetno pripremiti otvor za njihovu ugradnju, koja često slijedi nakon završenih radova podova i zidova. Širina, visina i ravnina otvora određuju tip potrebnog dovratnika, stoga se prije svake kupnje vrata posavjetujte sa našim majstorom koji će vršiti ugradnju vrata. Tako ćete izbjeći kupnju onih jeftinih koja nije moguće estetski i kvalitetno ugraditi, zbog čega će i izgubiti svoju primarnu funkciju i namjenu. Ugradnja dovratnika i vratnog krila složen je posao koji zahtjeva preciznost, stručnost  i češću provjeru svakog zahvata, jer o njemu će i ovisiti konačni izgled i uloga vrata.

drvo                                                                                                                           Bitno je postaviti prije svega kvalitetna vrata estetski lijepoga dizajna, da uz to osiguravaju svoju funkciju dobrog izolatora, kao naprimjer ugradnja protuprovalnih ili protupožarnih vrata vrhunske kvalitete i lijepoga dizajna. Ako ste zadovoljni svojim dosadašnjim vratima, prepustite našim majstorima da zbog vremenske dotrajalosti dorade  njihove manje nedostatke i promijene dotrajale gumene ili spužvaste brtve, dotrajale mehanizme, razne rubne ukrasne letvice, promijene ili ugrade nove pragove, podrežu vratna krila, a time od njih učine estetski i funkcionalno nova vrata. Pragove ugrađujemo različitih debljina i obrada, a vršimo i sve ostale manje ili veće stolarske radove poput potrebnih detaljnih izmjera, organiziranja dostave kupljenih materijala i ugradnje svih ostalih potrebnih zahvata u Vašemu stanu ili kući.

drvene stepenice                                                                                                                                 

 

Stepenište- Unutrašnje stepenice, osim funkcije povezivanja različitih etaža i katova u stanu ili kući, svojom izradom i dizajnom mogu postati zanimljiv i estetski kreativan dio Vašeg životnog prostora. Boja, veličina, materijal i konstrukcija čine stepenište jednom cjelinom, a imaju veliku ulogu u postizanju željene funkcije i konačnog estetskog izgleda. Jednokrake, dvokrake, spiralne, zavojite, zatim drvene, metalne, staklene sve su to mogućnosti izbora koji će zavisiti od veličine prostora, stilu i materijalu koji prevladava u Vašem stambenom prostoru. Postavljanje stepeništa vrlo je složen proces koji mora ispunjavati nekoliko građevinskih zahtjeva, od samog projektiranja i zadovoljavanja statičkih zahtjeva, preko protukliznosti, postavljanja zaštitne ograde, do postizanja atraktivnosti dizajna i vrhunske kvalitete odabranog materijala stepeništa. Konačno, našom stručnošću i dugogodišnjim iskustvom na ovom području izrade stepeništa, njihovu dimenziju i materijal prilagoditi ćemo Vašim željama i idejama kako bi se uklopila u Vaš dom.

drveni prozoriKod ugradnje drvenih prozora, posebnu pažnju posvećujemo upravo odabiru najkvalitetnijih materijala drveta, njihovim prednostima, ali i manama te Vam preporučujemo one koji su pogodni za Vaš interijer u kojemu živite. Bilo da se radi o drvetu bukve, trešnje, hrasta ukazujemo Vam na njihove prednosti, kao i mane te Vam savjetujemo kako ih najbolje održavati i na koji način ih postaviti.

Stoga svakodnevne sitne stolarske usluge prepustite nama, našoj stručnosti i pažljivo odabranom kvalitetnom materijalu kojim vršimo ugradnju vrata, stepeništa, gazišta za stepeništa, drvenih prozora po mjeri i druge.


 

 

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more