UGODNIJA I ZDRAVIJA MIKROKLIMA U NAŠEMU DOMU

Ljeto je naomiljenije godišnje doba većini pa tako možda i Vama. Odmor, Sunce, plaža, more, besramno uživanje sve su to asocijacije na ljeto koje ipak uz ove hedonističke motive ima i jednu veliku manu, a to je paklena vrućina, neizdrživa sparina i dehidracija. Zašto ne biste ove nedostatke riješili na najjednostavniji mogući način, ugradnjom klima uređaja i time postigli ugodnu mikroklimu Vašega doma, vikend kuće ili poslovnog prostora. Klima uređaji, spriječavajući prodor vrućeg zraka, osiguravaju ugodnu unutarnju klimu prostora, reguliraju temperaturu zraka kao i vlažnost zraka, a Vama pružaju ugodniji boravak u rashlađenom ambijentu. Zašto ne bismo ljeti uživali u klimatiziranom prostoru, kao što zimi uživamo u ugrijanom domu. Također, zašto ne bismo na poslu neometani vrućinom motiviranije obavljali radne zadatke i time pružili veću produktivnost u radu. Čovjek je u pola više produktivniji na temperaturi od ugodnih 20 stupnjeva Celzija, nego na paklenih 33 stupnjeva Celzija, a kapljice znoja i osjećaj umora više nisu prisutni da nas ometaju u radu ili obavljanju bilo koje druge aktivnosti.

Adaptacija stana odlična je prilika za ugradnju klima uređaja. Kako zbog njihovog velikog izbora i prihvatljivijih cijena ne biste bili u nedoumici, mi Vam možemo preporučiti one kvalitetnije, s obzirom na vrstu ugradnje i praktičnije klima uređaje. Ukoliko uvjeti ugradnje dopuštaju savjetujemo Vam ugradnju više mono sistema, a prednost nad dual ili trial klima uređajima (takozvanim multi split sistemima) je ta što kod mogućega kvara ne prestaju funkcionirati sve unutarnje jedinice istodobno, kao što je slučaj kod dual ili trial sistema. No kada Vam prostor za ugradnju vanjske jedinice ne dopušta ugradnju većeg broja neovisnih jedinica, tada su dual ili trial klima uređaji idealni za ugradnju. Multi sustavi nude Vam mogućnost hlađenja i grijanja više prostorija istovremeno sa samo jednom vanjskom jedinicom. Prednosti mono sistema su: svojstva unutarnje jedinice koja svojim elegantnim dizajnima postaje dekorativni dio interijera, a uz estetiku ima nisku potrošnju električne energije, u radu je vrlo tiha skoro nečujna, ima učinkovite i zamjenjive zračne filtere lake za čišćenje, ionizirajuće filtere u sustavu pročišćavanja zraka plazmom, te karbonski filter za uklanjanje neugodnih mirisa i dima iz zraka. Sustav pročišćavanja zraka uz pomoć završnog zlatnog plazma filtera uklanja sitne čestice nečistoće, čak i bakterija do veličine 0,01 mikrona, a emisijom iona daje zraku svježi morski miris.


klimaU usporedbi sa klasičnim klima uređajima inverterska tehnologija klima uređaja, kroz poseban način regulacije snage kompresora, omogućuje manje vrijednosne oscilacije oko podešene vrijednosti željene temperature. Inverter sustavi ne upuhuju zrak punom snagom onda kada je temperatura tek malo ispod ili iznad postavljene vrijednosti, čime postiže veliku uštedu energije i optimalno prilagođavanje temperature osiguravajući ravnomjerniju vrijednost podešene temperature u prostoriji. Sustavi precizno i kontinuirano doziraju nužne količine energije za postizanje željene klime u prostoriji, što omogućuju električni upravljani motori. Pogonski elektromotori funkcioniraju vrlo tiho, a dovod zraka uvijek je precizno podešen. Također, uvećanje efikasnosti kod grijanja i to za 30%, smanjenje buke uz ugrađeni ionizator i aktivni elektrostatični filter prednosti su inverterske tehnologije klimatizacijskih sistema. Zbog svih nabrojanih prednosti rezultat ove vrste tehnologije u sistemu klima uređaja je njihov duži vijek trajanja, lakše održavanje i servisiranje te smanjeni troškovi električne energije.


U procesu adaptacije stana, vršimo ugradnju klima uređaja na način da odvodne cijevi kondenzata klima uređaja odvodimo izravno u kućnu odvodnu instalaciju, što kod klasične ugradnje nije moguće. Pri ugradnji novih odvoda u kupaonici i kuhinji , odvodne cijevi pripremamo za potrebe kondenzata, što nam nakraju pojednostavljuje kasniju ugradnju klima uređaja. Kako Vam ne bismo vizualno pokvarili estetsku funkciju stana, instalacijske cijevi klima uređaja sakrivamo u zidove.


Ventilacija je posebice tijekom hladnih godišnjih doba prijeko potrebna za zdravlje, ona znači higijenu i jedna je od glavnih elemenata komfora i mikroklime interijera. Temperatura i vlažnost su najvažniji kriteriji za stvaranje ugodne i prije svega zdrave mikroklime, ali i zbog vijeka trajanja materijala i građevne konstrukcije te odvijanje tehnoloških procesa u stambenim prostorima.

klimaVentilacija nam omogućuje postizanje optimalnih uvjeta u protorijama u kojima boravimo, radimo, živimo. Stvaranje optimalne temperature i vlažnosti zraka u prostoriji s prilagodbama, prema godišnjim dobima i stvaranju metaboličke topline, osigurava se ravnoteža prilikom odvođenja temperature iz ljudskog organizma u okolinu. Stoga je kontrolirana ventilacija s vraćanjem topline potrebna u prostorijama za stanovanje, a pogotovo u stanovima i poslovnim prostorima, kako bi omogućila te optimalne uvjete. Kada je relativna vlažnost zraka viša od 60%, pojačano se razmnožavaju grinje u tepisima, tapeciranom namještaju i drugim proizvodima od tekstilnih vlakana, što može biti uzrok razno raznim alergijskim oboljenjima (peludna hunjavica, astma). Mikroklimu s tog gledišta čine mikroorganizmi bakterija, virusa, spora, gljivica plijesni i peludi, a koji u unutarnjem zraku zgrade dolaze u direktan kontakt sa čovjekom i kao glavni uzrok tim alergijama žive sa nama. Iz tih razloga potrebno je ventilacijom smanjiti vlažnost u našemu domu, jer je upravo velika vlažnost zraka glavni krivac, koji pospješuje množenje ovih mikroorganizama.


Korisnim savjetima i stručnom ugradnjom najkvalitetnijih klima uređaja i ventilacija, želimo Vam osigurati kvalitetu i sigurnost življenja u Vašemu domu. Poštivajući sigurnosne standarde ugradnje i odabrane vrste klima uređaja i ventilacija, pružamo Vam sigurnost u njihovoj primjeni a istovremeno i vrhunsku kvalitetu. Često se zimi događaju nesreće uzrokovane lošom ventilacijom stoga pripazite i osigurajte na vrijeme precizno ugrađenu ventilaciju i ugodnu mikroklimu, pa za vrijeme adaptacije stana ugradite najsuvremenije klima uređaje. Stručnost i iskustvo naše tvrtke Adaptacije d.o.o. omogućiti će Vam ugodnije ljeto i topliju zimu.


 

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more