PODRUMSKI PROSTOR I TE KAKO MOŽE BITI OK.

Shvatili ste da Vam je potrebno više prostora, i da ste ograničeni na klasični raspored Vašega doma koji jednostavno podsjeća na sve ostale kuće u susjedstvu.  Prostorija više uvijek je dobrodošla, a osobito ona prostorija čiji karakter samo mašta ograničava. Stari, mračni i razbacani podrum idealan je za adaptaciju kako bi postao vrijedan dio Vašega doma. Ruglo nedovršenoga podruma uz Vašu ideju i našu stručnu pomoć možete preuređenjem pretvoriti u novi korisni stambeni prostor, u kojemu ćete uživati i istaknuti se domišljatošću dizajna. Mnoštvo kreativnih ideja pomoći će Vam u dizajnu i planiranju podruma višenamjenskoga karaktera. Spojite ugodno sa korisnim i učinite podrum zanimljivim i atraktivnim prostorom za stanovanje, za odmor, zabavu i druženje.

Podrumski prostor izazov je za sve stručnjake i izvođače radova, pa tako i nas. Izbjegavajte uobičajene zamke uradi sam majstore, i prepustite stvar u naše ruke- ruke stručnjaka koji dugogodišnjim iskustvom uspješno odgovaramo na ove i slične izazove. Prije samog planiranja radova, a nakon primarne odluke idejnoga rješavanja podrumske prostorije, potrebno je definirati najčešći i najveći problem koji zadaje glavobolje mnogima a to je izolacija od vlage. Podzemne vode uvijek pronađu način i put kako prodrijeti u prostorije koje se nalaze unutar zemlje. Nakon što riješimo ovaj problem i postavimo  horizontalnu i vertikalnu izolaciju od vlage, pružamo Vam stručne savjete oko tehničkih pitanja, dajemo prijedloge o pozicioniranja zidova, barova, rasporeda bilo da je riječ o budućoj zabavnoj sobi, prostoriji za vježbanje, spavaćoj sobi, sobi za goste i pregršt  ostalih ideja dizajna.

Ti savjeti nisu nametanje našega dizajna, već pružanje praktičnih savjeta u sklopu Vašega osobnog odabira buduće namjene i funkcije podruma. Na nama je da Vam pomognemo u rješavanju i realizaciji tih ideja dizajna podrumske prostorije, kako biste izbjegli mnoge probleme i pogreške koje se potkradaju u građevinskom smislu riječi. Kako izbjeći pogreške i zablude koje kasnije skupo plaćate, jer niste znali. Mali trikovi kao naprimjer kako sakriti grede, vodomjere, elektro-ploče, cijevi i ostale izložene predmete samo su jedan od izazova, koji se na maštovit i isključivo kreativan način savršeno daju riješiti i prikriti atraktivnim građevinskim modelima.

LJETNO OSVJEŽENJE HLADNOGA PODRUMA

Kod idejnog planiranja  podruma, odlučite se za koju namjenu ga želite koristiti. Ako je riječ o većoj kvadraturi podrumske prostorije, tada ga slobodno preuredite u višenamjenski prostor u kojemu ćete imati dio za zabavu- poput kućnog kina, mini bara sa tematskim šankom, ukratko interijer upotpunjen inventarom za zabavu ( fliper, pikado, stol za poker, biljarski stol..), dio za odmor i opuštanje- mali dnevni boravak, spavaću sobu i vlastiti kućni wellness centar. 

Bitno je napomenuti, da bez obzira na vrstu izolacije, podrumske prostorije odlikuju se ujednačenom temperaturom kroz cijelu godinu. Dakle, ljeto je idealno za boravak u podrumu, jer ćete se osvježiti u vruće sparne ljetne dane. Iz toga razloga Vam preporučamo da ga iskoristite za osvježavanje i preuredite ga u mali spa centar sa saunom i uvijek dobrodošlom kupaonicom sa masažnom tuš kabinom, koja će poslužiti bilo da je riječ o spavaćoj sobi, prostoriji za zabavu i druženje ili nekoj drugoj namjeni. Zašto biste se stalno penjali gore na wc, kada ga dolje možete imati u nekom zanimljivom i neobičnom dizajnu. Sa druge strane, problem grijanja pogotovo u zimske dane može Vas skupo koštati, ali ovaj problem rješava se dodatnom skupljom izolacijom koja je kasnije isplativa. Mnogi podrumi su djelomično ili potpuno podzemni, i time dobivaju vrlo malo prirodnoga osvjetljenja. Tako nastaje problem rasvjete, koji se jednostavno rješava osiguravanjem dovoljne rasvjete.

Dodatne svjetlije lampice i plafonjerice, pružiti će dovoljno svijetla, odnosno onoliko koliko Vam je potrebno. Pri bojanju podrumskih zidova obratite pažnju da su oličena svijetlijim bojama, kako biste vizualno povećali i osvijetlili taman prostor, te pomogli rasvjeti u osvjetljavanju, i uštedili  na električnoj energiji. Omogućite svojoj obitelji dodatnu prostoriju i obogatite svoj dom preuređenom podrumskom prostorijom, a boravak učinite ugodnijim i zabavnijim za Vas i Vašu obitelj, ali i za goste i prijatelje. 


 

Dizajn kupaonice

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Slapovi u kupaonici Dašak divljine u Vašoj kupaonici Imate li sasvim običnu klasičnu kupaonicu i svakako bi... Read more
Tuš kabine ili kade? Adaptacija kupaonice - Tuš kabina ili kada? Odluka nije jednostavana. Ako... Read more
Kupaonice sa dozom osobnosti Kupaonice uređene u tradicionalnom... Read more
Tuš kanalice Tuš kanalice - Moderno i... Read more